Acne Top 10 Problem Ans Solutions

1.) Can you get (catch) acne from other people?

Answer: While certain types of acne contain bacteria, it is found in the hair follicles under your skin and cannot be transmitted by contact. So no, touching or kissing someone with a rash will not cause you to develop acne.

2.) If both my parents had acne does that mean I will have acne?

Answer: Research shows that genes play a key role in determining who gets acne. So children of parents who had acne or acne are at risk of grater then some. It should be noted that like any other disease because you have a family history, it does not guarantee that you will get it; only if you have a very good chance then someone who has no family history.

3.) Does eating or drinking certain foods cause acne?

Answer: Over the years studies have raised everything from chocolate, candy, fried foods, sugar, drinking water, orange juice to milk which can cause you to develop acne or make existing acne worse. However, there is no scientific evidence to support any such findings. There are so many factors that contribute to the growth of acne that it is very difficult to distinguish any single cause. So whether or not you avoid certain foods or drinks is simply a matter of personal preference. If you find that your skin reacts negatively to certain foods, just do not eat or drink them.

4.) Does the dirt on my skin cause acne?

Answer: Proper hygiene will help with healthy skin. Dirty skin, however, will not cause acne, but anyone with acne should be extra careful about having a good cleansing process. Excessive washing can irritate your skin and make it more prone to infection. Bathing with a gentle cleanser will help to build up skin cells and keep your skin looking good. So find a balance and try not to overdo it.

5.) Does stress cause acne?

Answer: Pressure has been shown to make acne worse, not to cause it directly. So if you are suffering from a rash you should know how to react under pressure and take steps to help manage and keep it under control. This will not only help you to control your acne but will also help you throughout your life.

6.) Can you develop acne when you are out of your youth?

Answer: The simple answer is yes. In fact, most people who have never had acne in their teens can develop it in their 30’s, 40’s, and 50’s.

7.) Does makeup or sunscreen make acne worse?

Answer: Some oily and dense products can clog the skin and lead to acne. Not all products affect everyone in the same way, so while most do acne using the same product no one else will. If you are used to having acne you will need to be very careful about applying it to your skin. Try to use oil-free products regularly and test a small amount on a piece of skin for a few days before using it everywhere.

8.) Will exercise affect my acne?

Answer: Although it is not yet clear why this happens, exercise with the power to make your body hot and sweaty seems to cause acne in some people. One theory is that exercise increases the production of sebum, an oil that in large quantities leads to compost.

9.) Is facial help with acne?

Answer: There is no easy way to answer this question. The word facial is used to describe everything from an over-the-counter product you buy at a drug store and make your own in a spa-made item that costs hundreds of dollars. The fact is that anything that can irritate your skin can make your acne worse.

10.) Why does my supervisor stop responding to my current treatment?

Answer: Acne medications, like all medications can work slowly over time as your body builds resistance. It may be necessary to use circulatory treatments for acne in order to be most effective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *